Tasapainoinen ja vauhdikas suoritus Kinnin voiton avain SM-keskimatkalla

kinni1Naisten sarjassa Saila Kinni (Tampereen Pyrintö) oli 50 sekuntia nopeampi kuin hopealle suunnistanut Merja Rantanen (Jämsän Retki-Veikot). Kolmanneksi sijoittui Marika Teini (SK Pohjantähti).

Merja Rantanen ei vielä maaliin tullessaan tiennyt sijoitusta, mutta tuuletus ja ilon kiljahduksia irtosi jo maaliviivalla.

– Mä osaan vielä suunnistaa! Virossa todellakin ehdin epäillä sitä, hän kertoi.

– Nyt on ollut tosi rankkaa paitsi kisakalenterin puolesta myös siviilielämässä, vesivahinkoa ja homeongelma ja kaikkea. Tänään olen ihan mielettömän onnellinen, että onnistuin tekemään tällaisen suorituksen. Ei ole mitään väliä mikä sijaa tulee, nyt vain nautin tästä, sanoi Rantanen heti maalintulon jälkeen.

Myöhemmin lähteneistä lopulta ainoastaan Saila Kinni tuli maaliin Rantasta nopeammin. Maalissa Kinni arveli kisan ratkenneen kokonaisuuden hallintaan.

– Suoritus oli tasapainoinen ja pystyin ottamaan rastit vauhdikkaasti. Ehkä se ratkaisi tänään, hän arveli heti kisan ratkeamisen jälkeen.

SM-kulta oli Kinnille jo pääsarjavuosien yhdeksäs.

– Keskimatkalla Suomen naisilla on niin kova taso, että jos voittaa, tietää kyllä tehneensä oikeasti tosi hyvän suorituksen. Ja sehän on tosi positiivinen tilanne meidän joukkueessa.

Naisten Huippuliigan kokonaiskilpailun voitti Marika Teini. Hän ei tuntenut sunnuntaina oloaan sataprosenttiseksi.

– Ylimääräinen muuttuva tekijä eli siitepölyt haittaavat kulkua. Mutta olisi suunnistus saanut olla aggressiivisempaa. Oli aika raastavaa sekä taidollisesti että fyysisesti.

Tiistaina alkavissa maailmancupin kisoissa Teini toivoo kuitenkin pystyvänsä mittaamaan kuntoa.

– Nehän ovat kovemmat kisat kuin MM-kilpailut, kun jokainen maa saa nyt asettaa kahdeksan suunnistajaa viivalle ja MM-kisoissa vain kolme, muistuttaa Teini.