Kilpailunjohtajan tervehdys: Tervetuloa taas Ponsaan! 

Suunnistuksen SM-normaalimatkan (nykyisin pitkä matka) kilpailut pidettiin vuonna 1997 täsmälleen samalla pellolla kuin tulevat keskimatkan kilpailut. Tässä välissä ovat siis suunnistuksen kilpailumatkat muuttuneet. Samoin myös ovat muuttunut muun muassa leimausjärjestelmä ja muutenkin kisajärjestelyt ”sähköistyneet” gps-seurantoineen.

Yksi asia ei kuitenkaan Ponsassa ole muuttunut. Maasto on edelleen todella hienoa suunnistusmaastoa. Hämäläisittäin jopa poikkeuksellisen hienoa! Nyt kilpailumaasto on täysin uudelleen kartoitettu käyttäen siinäkin tässä välissä kehittynyttä laserkeilausteknikkkaa. Tästä huolimatta suunnistuskartassa aina näkyy kartoittajan kädenjälki, tässä tapauksessa Janne Weckmannin näkemys maastosta. Vanhaan karttaan verrattuna näkemyksessä on eroa ja onkin mielenkiintoista kuulla, mitä suunnistajat ovat siitä mieltä. Janne tulee kartoittamaan myös tulevan Jukolan Viestin karttamme.

Ensimmäinen oma kokemukseni Ponsasta on 1970-luvun lopulta. Silloin aloittelevana suunnistajana en osannut olla niin ”edellä” kartalla kuin olisi pitänyt olla ja olikin suuri hämmästys, kun pitkään rinnettä ylöspäin kiivettyäni saavuin pienen järven rantaan. Tuo Vuorijärvi on nytkin kilpailukartalla hämmästyttämässä.

Hyvää SM-kisaa kaikille!

Mikko Heikkinen

Kilpailunjohtaja