Keskimatkan mestari Portin hallitsi kahden kisan päivän taktiikan

miehet top 3Fredric Portin vei Kangasalan Ponsassa keskimatkan suomenmestaruuden yli minuutin marginaalilla.

Toiseksi sijoittunut Einari Heinaro (Helsingin Suunnistajat) jäi minuutin ja viiden sekunnin päähän. Portinilla oli selvä taktiikka mielessä iltapäivän finaaliin:

– Lähdin tarkoituksella kovaa. Kahden kisan päivässä on vaarana, että lähden liian löysästi matkaan, mutta kun aloitan tietoisesti kovaa, saan oikeanlaisen moodin päälle, kertoi Portin taktiikastaan.

– Yllättävän peitteistä oli, mutta tosi hienoa suunnistusta, vanhaa metsää ja kuusikkoa, totesi Portin. Hän otti samalla voiton Huippuliigan kokonaiskilpailussa toisen kerran putkeen.

Kilpailukalenteri on ollut keväällä tiivis ja vielä ei ole helpotusta edessä, kun seuraavan viikon aikana kilpaillaan neljä maailmancupin osakilpailua. Portin haluaa juosta kaikki matkat.

– Mielelläni juoksisin sprinttiviestin MM-kisoissa ja siksi haluan kokeilla sitä myös maailmancupissa.

Hopea maistui Heinarolle

Einari Heinaro oli hyvin onnellinen hopeamitalistaan.

– Pitkän matkan kisat ovat sujuneet tänä keväänä, mutta nyt tuli vihdoin onnistuminen keskimatkalla, hän iloitsi.

– Ihan pieniä koukkuja tuli, mutta hallittu suoritus. Päätin etukäteen, että nyt oikeasti maltilla liikkeelle ja kun alku meni hyvin niin sitten lähti sujumaan hyvin, kertasi Heinaro.

Huippuliigan tuloksissa kolmanneksi sijoittui virolainen Timo Sild (Koovee), joka ulkomaalaisena ei saa SM-mitalia. Pronssia pokkasi siten päivän neljänneksi nopein mies Aaro Asikainen (Kalevan Rasti).

– Kuuma päivä oli, mutta pystyi siellä suunnistamaan. Aivan mahtava maasto oli ja vielä kun olisi vähän paremmassa kunnossa olisi vielä kivempaa, sanoi Asikainen, kun ei vielä osannut arvatakaan suorituksen riittävän peräti mitaleille asti.

Koska Asikaisen alkukausi ei ole sujunut aivan toiveiden mukaisesti, jäävät maajoukkueen edustustehtävät tältä kesältä unelmiksi. Kalevan Rasti toimii Jukolan järjestäjänä, joten sekään ei sovi Asikaisen tavoitteeksi. Hän hakeekin vauhtia maantieltä.

– Heinäkuussa tavoite on juosta puolimaraton alle 1:10.