Miia Niittynen lähestyy maailman kärkeä askel askeleelta

Kooveeta edustmiianiittynenava Miia Niittynen on onnistuneen talven jälkeen noussut taas portaan lähemmäs maailman kärkeä. FinnSpringin pitkän matkan kilpailussa hän vei voiton maajoukkueen vakiokaluston edestä.

Jättiyllätys se ei ollut, sillä viime vuonna Niittynen saavutti muun muassa pronssia SM-keskimatkalta. Ponsa olisi Orivedeltä kotoisin olevalle Niittyselle oiva paikka kirkastaa mitalin väriä.

Olet ollut keväällä oivassa vedossa. Millä mielin odotat SM-keskimatkaa?

‒ Odotan SM-keskimatkaa innolla, Ponsa on upea maasto, jossa suunnistaminen on aina ollut mukavaa ja haastavaa!

Viime vuonna saavutit pronssia. Millä taktiikalla mitali kirkastuu tänä vuonna?

‒ Taktiikkana tehdä tarkempaa työtä ja lähteä alusta asti mahdollisimman kovaa.

Orivedellä asuneena ja tamperelaisseuran mukana pitkään harjoitelleena sinulla on tarkka kuva maastotyypistä. Mitä pidät olennaisena huomioitavana Ponsassa onnistumisen kannalta?

‒ Ponsassa onnistuminen vaatii tiukkaa keskittymistä ja suunnitelmallisuutta siitä miten rastivälin ja rastinoton toteuttaa onnistuneesti.

Mitä mietit lähtöviivalla?

‒ Lähtöviivalla mietin, mitä onnistunut suoritus vaatii ja mitä asioita on toteutettava jokaisella rastivälillä. Todennäköisesti vähän jännittääkin ja yritän kääntää sen voimavaraksi.

Millainen on kova keskimatkan suunnistaja? Löytyisikö täsmävinkki, miten sellaiseksi tullaan?

‒ Kova keskimatkan suunnistaja on tinkimätön ja nöyrä suunnistaja, joka pystyy juoksemaan kovaa samalla kun suunnistaa tarkasti. Harjoitus tekee mestarin!